Hypotheek aanvragen

Een bank stelt strakke eisen bij het aanvragen van een lening. Niet slechts omdat de bank dit wil, maar daarbijomdat de Nederlandse autoriteit de consument tegen liquiditeitsmoeilijkheden wil beschermen. Er zijn dus regels die voor iedere lening gelden. Bovendien zijn er allerlei bijkomende mogelijkheden en bijproducten die eventueel hun karakteristieke regels hebben, zoals #links#. Dit zult u met een erkend financieel adviseur moeten bespreken die staat ingeschreven bij de SEH. Deze heeft immers meermaals zulke behoeften beantwoord en kan een keuze samenstellen die bij u past. U vindt een financieel adviseur met een zoektocht op internet. Let op de aanmeldingbij de SEH.

Derhalve zijn er allerlei regels waar u als consument aan moet voldoen. In eerste instantie zult u echt niet meer dan 125% van de woningwaarde kunnen verschaffen. Dit is om klanten te beschermen tegen overcreditering. U kunt namelijk in de problemen komen wanneer u niet kunt voldoen aan uw betaling. U raakt dan het huis kwijt en de geldverstrekker zal deze verkopen. Zover zal het door de regels niet komen.

moet genoeg inkomsten hebben om de maandelijkse lasten te dragen en u moet een vast contract kunnen aantonen. Voor de ondernemer is het daardoor lastig om een lening aan te vragen: een ondernemer heeft buitengewoonwisselende ontvangsten en zal de drie laatste jaren als voortreffelijke jaren moeten rapporteren.